Særlig Sensitiv - Din historie

- artikel af Lars Echardt Petersen

 

Om, at lære, at tage ansvaret for sit eget liv. Eller om hvordan sygdom kan åbne vores øjne for det meningsfyldte liv…

Lige så længe jeg kan huske tilbage, har jeg altid haft det svært, med at komme ind i et rum med mange nye mennsker.
Mine antenner er ude i alle hjøner af rummet og jeg kan fornemme lige med det samme stemningen i dette rum. Det var hæsligt, men i dag er det blevet til en styrke.

Da jeg var knægt, vil jeg allerhelst undgå indkøbs center og i skolen kunne jeg ikke holde fokus på noget som helst og havnede i en speciel klasse hvor vi sad tre og nogen gange sad jeg alene sammen med en lærer som, underviste mig.
Jeg var også tit hos skole psykologen – jeg var anderledes… jeg synes selv jeg var underlig.
Den gang, hed sådan nogen som mig problem børn eller møgunger. Undervisningen i speciel klassen fik jeg meget mere ud af end, at sidde i en klasse med 18 – 25 andre.
Jeg kunne holde fokus og lytte til det der blev sagt og den respekt til de voksne kom til udtryk når jeg sad sammen alene med læreren.
Respekten forsvandt når jeg kom tilbage i klassen med de mange energier (elever) i samme rum og støjen gjorde også at jeg slet ikke kunne få noget indlæring ind.
Musik – gymnatik var mine ynglings fag i skolen – alle andre fag, havde jeg ingen succes med. Jeg husker min skole tid som en tid hvor jeg ikke fattet en skid af noget som helst,
men også en tid som skulle overståes så jeg kunne komme ud og være voksen.

Da jeg omsider blev voksen ifølge min alder, havde jeg stadigvæk meget svært ved at være i større forsamlinger

- Det var ganske energi krævende for mig, at skulle gå ned i en katinen og købe noget
- Jeg fik svedeturer og hjertebanken.

Kirker, shoppingturer, Tivoli, Bon Bon land, Biografer,koncerter tog jeg så vidt mulig ikke til uden at have fået alkohol.

- Det var ikke fordi jeg ikke vil og ikke havde lyst til at være sammen med andre mennesker
- Jeg kunne bare ikke klare alle de indtryk på en gang. Jeg er HELT færdig efter indkøbstur i netto.

Der er RIGTIG mange indtryk ved at tage ud og handle. Et andet eksempel er hvis vi sidder fire mennesker og snakker og de to andre i selskabet begynder, at snakke om noget andet,
så kan jeg tabe fuldstændig kontakt til den jeg sidder og snakker med.
Jeg prøver virkelig at lytte til hvad personen overfor mig siger, men de andre indtryk i rummet gør at jeg taber fokus og har nu fokus OVERALT i rummet.
Der er ALT for mange indput i et rum med fire mennesker,Stemningen,musik,mad,dufte,tøj osv osv… der er mange energier i et rum med fire mennesker.

Alkohol tog ALLE de her ting væk og jeg fandt et stof meget tidligt, som kunne gøre mig til det jeg ønskede at være … normal.. gør det normale mennesker gør, men det gik jo slet ikke.
Gå en tur ned af strøget sammen med sin kæreste og bare nyde det og være tilstede – det kunne jeg ikke.
Alle de indtryk der er på Strøget – det var virkelig et marridt .. bare tanken fik jeg det skidt og jeg kom med 1000 undskyldninger for ikke at tage på Strøget, men kunne ikke sætte ord på den gang hvorfor jeg havde det sådan.
Jeg kan huske, at jeg arbejdet for en Malermester som havde Magasin i Lyngby storcenter som kunde.
Jeg skulle gå inde midt i Magasin og male hele dagen – det var ganske ganske energi krævende med alle de mange indtryk og måtte have noget til at hjælpe mig med at klare dagen og alle de indtryk.

I dag – har jeg det godt med at være sammen med flere mennesker og mit selvværd er også blevet rigtig godt – jeg har fået en opmærksomhed på at jeg ER sådan og det er ganske normalt når jeg nu er Kennet.
Der er rigtig mange derude, som har det ligesom mig. Jeg har også i dag, på trods af min vej til et bedre liv, fundet sider af mig selv som jeg nok ikke havde fundet, hvis jeg ikke var trådt ud på denne vej.
Jeg er meget taknemmelig for at ha det liv jeg kommer fra og det jeg er blevet til. Nu vil jeg hoppe i kassen for det er vigtig at få masser af søvn, så jeg er klar til en masse nye indtryk.

- artikel af Lars Echardt PetersenNLP-kompetenceKommentar


af Lars Echardt Petersen         https://www.Hånden-på-hjertet.dk
Copyright 2003-2019: Behandlerlisten.dk. All rights reserved.