Færre komplikationer når parret kender jordemoderen

- artikel af Henny Jensen

Gravide oplever færre komplikationer når de kender jordemoderen
Hvis fødende kvinder på forhånd kender den jordemoder, der skal hjælpe dem gennem fødslen, er der en tendens til færre indgreb. Det viser en ny evaluering af kendt jordemoderordning, som CFK – Folkesundhed og Kvalitetsudvikling har foretaget for Region Midtjylland.
Ann Fogsgaard, chefjordemoder ved Hospitalsenheden Vest, udtaler:
- Behovet for smertelindring som rygmarvsbedøvelse afhænger meget af, hvor tryg den gravide er, når hun kommer ind på hospitalet og skal føde. Jeg oplever ofte, at de gravide føler sig trygge, når de på forhånd kender jordemoderen. Vi skal derfor gøre meget for at skabe den tryghed både i ordningen med kendte jordemødre og i den gængse ordning. Ikke bare for at undgå rygmarvsbedøvelse, men også for at skabe tryghed generelt. Tryghed fremmer produktionen af oxytocin, som giver bedre veer og dermed et hurtigere og bedre fødselsforløb.
- Evalueringen peger på, at det er den her vej, vi skal gå. For den siger jo blandt andet, at der er en tendens til færre kejsersnit. Samtidig kan man også se af rapporten, at der skal være et godt samarbejde mellem jordemødrene og ledelsen, hvis ordningen skal fungere til gavn og glæde for både familier og sundhedsvæsenet. Så samarbejdet er vigtigt at fokusere på fremover, siger Lillian Bondo, formand for Jordemoderforeningen.
Kilder: Kristeligt Dagblade, Jyske Vestkysten og Berlingske den 05-12-13
af Henny Jensen         https://www.isisklinikken.dk/
Copyright 2003-2019: Behandlerlisten.dk. All rights reserved.