Julens søde tand – Min egen historie om sukker, hypnose og vægttab

- artikel af René Lillelund Vestergaard

Glædelig december????

December måned har altid været en måned fyldt med hygge og desværre også en masse fristelser, da jeg har en sød tand. Det har hele mit liv været utrolig svært at kontrollere min søde tand i juletiden og til sidst accepterede jeg, at min krop skulle tage de obligatoriske 3 kg på. Selv om jeg udmærket vidste, at jeg skulle kæmpe med at tabe mig igen efter nytår, spiste jeg løs af de søde ting. Det irriterede mig altid, da jeg til jul ikke kunne ønske mig nyt tøj, eller købe tøj til januarudsalget, – jeg skulle jo først tabe de 3 kg igen. Derudover skulle jeg afvænnes med at spise sukker igen og vidste det blev en kamp i vinteren hvor min krop havde lyst til at bo i en hule og hygge. Det med at hygge og spise sukker kommer fra, at jeg som barn husker at der altid var kage når jeg skulle hygge med familien. Så min krop forventer når der skal hygges og slappes af, at det er med kage eller slik eller noget sødt. Nu er det jo sådan med minder at de ikke altid er rigtige, for vi spiste ikke disse ting hver gang vi skulle hygge. Det er bare de minder som mit indre barn husker bedst som hygge, for det var noget helt specielt og dejligt. Mit indre barn har nu fået råd til, at købe alt det slik som barnet har lyst til og det er min udfordring, for så skal der jo hygges hele tiden!

Jeg har tidligere været tilbage i tiden med hypnose med regression og set og mærke mig selv som 6 årig være dybt ulykkelig over at jeg ikke havde fået min vilje, hvor jeg i den situation blev givet en pose chips som trøst. Det var med bedste hensigt og kærlighed at jeg fik denne pose chips, men den var faktisk årsagen til, at jeg indtil jeg var 32 år spiste usundt når jeg oplevede modstand i livet. Dette mønster fik jeg ændret med hypnose og har nu i 9 år ikke spist forkert, når livet har gjort modstand og det har hjulpet med til, at jeg faktisk tabte 25 kg.

Da jeg så sidste år op mod jul blev præsenteret for sukkerafvænning med hypnose, som en del af en uddannelse, var jeg faktisk en smule skræmt! For ville jeg så miste muligheden for nogen sinde at nyde et stykke kage igen? Spise slik igen? Drikke cola igen? Og hvilket kedeligt liv ville jeg så få? Vi lavede derfor en mild form for hypnoseterapi på mig, der ville virke kortvarigt, hvor vi ikke gik tilbage i tiden og ændrede følelsesmønstre, men hvor jeg blev støttet i at fravælge de søde ting i en kortere periode ved, at jeg ville sige nej til dem og egentlig ikke registrere fristelserne i supermarkedet og andre steder. Da jeg den dag kom hjem fra uddannelsen, var den første ændring jeg registrerede, da jeg tog et glas vand og drak det. I mange år havde det altid været cola light som jeg drak hele dagen. Jeg kunne stå op om natten og drikke cola light, det gav min krop den sødme som jeg altid havde elsket. Her et år efter kan jeg stadig ikke drikke cola light eller cola, tanken om det er at det er bare for SØDT! Jeg drikker stadig masser af vand og er vild med at drikke vand og det er jeg utrolig glad for. Det andet jeg registrerede var, at jeg ikke havde lyst til flødeboller længere. Min søde svigermor havde købt mine yndlings flødeboller, da vi skulle komme til kaffe, men jeg sagde pænt nej tak, da jeg virkelig ikke havde lyst til at spise en. Tidligere kunne jeg spise op til 12 flødeboller, og faktisk var de oftest spist i bilen inden vi var kommet hjem fra supermarkedet. Jeg har her et år efter sukkerafvænningen stadig ikke spist en flødebolle og tænker at jeg heller ikke kommer til det igen, det siger mig ikke noget! 

Jeg bruger nu en hypnoselydfil med sukkerafvænning på mig selv, i perioder eller situationer hvor jeg ved jeg har brug for støtte i en kortere periode eller hvis jeg ved jeg kan blive udfordret. Men også hvis jeg skal justere min vægt et par kg lytter jeg til hypnoselydfilen.

Mange af mine klienter er også glade for lydfilen og den støtte de får ved at lytte til den, og ville ønske at de ligesom jeg selv havde vidst, at man kan få den støtte til at vænne sig af med at spise sukker i de perioder man har behov for det. Man kan altså pludselig kontrollere det! 

Jeg kunne selvfølgelig gå tilbage i tiden og ændre de følelsesmønstre, der er med at spise sukker, men at justere det i perioder og få støtte til det, er det valg der fungerer bedst for mig, for jeg har ikke lyst til at skulle sige farvel til min mors kage for altid, men kun i perioder og det fungerer fint for mig.

 I dag hvor det er den 1 december vil jeg lytte til min hypnoselydfil igen og sikre at jeg ikke tager de sædvanlige 3 kg på grundet julens søde fristelser, så jeg er klar til januarudsalget.God december til alle jer.       

 ????


af René Lillelund Vestergaard         https://www.onlinecoachingoghypnose.dk
Copyright 2003-2019: Behandlerlisten.dk. All rights reserved.