BRUG DIN INTROVERTHED POSITIVT.

- artikel af Anna Maria Olsen

Introverte mennesker er ikke nødvendigvis generte. Vi er noget der er meget bedre.
Vi har evnen til at genoplade vores mentale batterier helt uden andre mennesker, og det er en stor fordel i forhold til dem der er ekstroverte, som har brug for mennesker omkring sig for at fungere optimalt.


Som introvert har du evnen til at sætte dig på din flade røv og få gjort dit arbejde eller lektier.
Du har evnen til at sætte dig i stilhed og fordybe dig i det du sætter dig for.
Analyse og reflektion er dine magiske evner, som de ekstroverte ofte misunder dig, men det er også de kvaliteter, der kan spændende ben for dig, hvis du ikke får skabt balance med handling.


Som introvert er det nødvendigt at sætte handling bag tankerne, visionerne og analyserne, for ellers kommer du ingen vegne.

Det der har hjulpet mig rigtig meget i min selvudvikling er at arbejde med mentorer og sparringspartnere, som også var introverte og forstod mine inderste behov og drømme.


Det jeg elsker mest ved at være introvert er at jeg ikke behøver andre mennesker omkring mig for at være tilpas eller få gjort noget.
For mig er det at være omgivet af naturen og hestene tilstrækkeligt for at være i trivsel.
Omskrivningen af ordet introvert til "at være selektiv social", synes jeg er en meget rammende og mere præcis beskrivelse.
Det er ikke fordi du ikke vil være sammen med mennesker, at du trækker dig fra sociale arrangementer eller grupper af mennesker.
Det er fordi du er meget selektiv med hvilke personer du omgiver dig med.
Kun mennesker, der forstår dig og dit behov for at kunne trække dig ind i dig selv for at lade dig selv op, bør blive udvalgt til at blive inviteret ind i din energi.

Lige børn leger bedst!
En meget ekstrovert person vil aldrig kunne få det maximale udbytte af mine sessioner med natur- og hesteassisteret terapi, fordi mine metoder og sessioner er skræddersyet til at hjælpe introverte til at arbejde mere i dybden med sig selv.
af Anna Maria Olsen         http://stald-amol.dk/index.html
Copyright 2003-2019: Behandlerlisten.dk. All rights reserved.