Kinesisk kræftbehandling kalder

- artikel af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · ånd

Kinesisk
kræftbehandling kalder

Siden TV2 i sommeren 2006 bragte et indslag om positive resultater af kræftbehandling i Kina, er flere og flere danske kræftpatienter rejst til Kina.

Kræftens Bekæmpelse (KB) fremlagde 2. februar i år en rapport, hvoraf det fremgår, at 11 ud af de 22 patienter, som rejste til Kina, fortsat var i live 1. december 2008, selvom de alle var opgivet af det danske sundhedssystem. Fem af dem har overlevet mere end et år efter, at den kinesiske behandling startede, og hos tre er der ikke længere målbar sygdom.

KB har desuden spurgt 25 patienter om danske lægers åbenhed over for behandlingen i Kina. Ingen af dem havde hørt om muligheden fra deres læge. 16 oplevede en negativ holdning fra lægen, og halvdelen har oplevet problemer med at blive skannet, nægtelse af kemobehandling og manglende interesse i at høre om behandlingen. Argumentet er gerne, at den ikke har nogen dokumenteret effekt.

- Jer, der har kræfterne og pengene til at tage turen til Kina, går forrest og åbner døre i kræftbehandlingen, udtaler Arne Rolighed, direktør for KB. - For viser det sig, at behandlingen nytter, vil det også blive til glæde for de patienter, som ikke har resurserne til at komme af sted.

KB har indledt en undersøgelse af danske patienter, som tager til Kina. Henv.: Kræftens Bekæmpelse, Strandboulevarden 49, 2100 København Ø, www.cancer.dk, kontaktperson: Christine Paludan-Müller, tlf. 35 25 74 70, cpm@cancer.dk.

Nyt Aspekt & Guiden Nr5 2009

af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · ånd         http://www.nytaspekt.dk
Copyright 2003-2019: Behandlerlisten.dk. All rights reserved.