Spiseforstyrrelse har mange ansigter

- artikel af suzanne Jensen

Spiseforstyrrelse har mange ansigter

Gennem mit arbejde er jeg stødt på mange spiseforstyrrelse historier, diagnoser og successer, mine egne inklusiv. Det kan nogle gange være svært for andre at forstå at spiseforstyrelse ikke er noget man finder på for at få opmærksomhed. Man bliver suget ind i en nedadgående spiral, der er svært at kravle ud af igen. I hvert fald uden hjælp.

Spiseforstyrrelsen tog magten over mig som teenager, uden at jeg selv vidste det.

Jeg bildte mig selv ind at hvis jeg bare tabte 1 kg mere så ville jeg være glad. Jeg kunne ikke se at undervægten sørgede for at min krop altid var i overlevelsesstadiet. Og efter jeg tabte et kilo mere så kom der en indre stemme, som sagde at det alligevel ikke var godt nok og at jeg skulle tabe mig endnu mere.

Om natten kunne jeg ikke sove, så sulten var jeg. Bange og drevet af en kraft, spiseforstyrrelsens stemme, der beordrede mig til at træne, altid være i bevægelse. Jeg trøstede mig om natten ved at mærke på mine knogler – jeg havde kontrollen.

Hele min hverdag var bygget op omkring at undgå kalorier. Jeg løj overfor familien om at jeg havde spist. Jeg drak cola light for at føle mig mæt, og koffeinen fik mig til at ryste. Jeg kunne finde på at hilse på en person jeg ikke havde mødt før og sige, ”hej jeg hedder Suzanne og jeg vejer xx kg”.

Hver gang jeg lyttede til spiseforstyrrelsens stemme, tænkte jeg: ”du er dygtig, god, stærk og du er noget værd”. Sjældne gange fik jeg klarhed, hvor jeg kunne se sandheden og jeg kunne se at jeg var tabt og så kunne jeg græde over at jeg ikke kunne spise, selv om jeg ønskede det.

Overspisninger

Jeg kæmpede med jalousi over for andre der var tynde – naturligt tynde – og hvordan jeg skulle kæmpe, var NØDT TIL at kæmpe…

Så kom der trance perioder, hvor jeg købte en masse slik og kager. Efter jeg havde spist det hele, var jeg så mæt og fyldt med selvforagt. Jeg kravlede til toilettet- for det var for smertefuld at gå på grund af mætheden – for at kaste det hele op igen.

Jeg forsøgte at spise efter farve, fordi jeg troede, at jeg kunne se, hvornår jeg havde kastet det sidste op. Jeg delte min dag op i små kasser for at kunne klare dagen uden mad. Jeg tog ekstra tøj på så min familie ikke kunne se hvor tynd jeg var blevet og andre gang kunne jeg ikke lade være med at ’blære mig’ over hvor tynd jeg var ved at gå rundt i gamacher og Crop Tops.

Det var ærlig sagt et mareridt af selvbebrejdelse. En film som ikke kunne slukkes. En indre stemme som overtog mit liv og blev min målestok. Den fortalte mig, hvornår jeg var dygtig og rost mig når jeg ’hørte efter’.

Spiseforstyrrelsens stemme var også meget bebrejdende og skældte mig kraftigt ud, så jeg ikke længere følte at jeg havde ret til at være her.

Sådan har jeg det ikke længere. I dag har jeg et godt liv. Og jeg kan hjælpe dig med at få et godt liv.

Jeg arbejder med både kropsbehandlinger og EFT og mine behandlinger er individuelle. Dvs. jeg sammensætter et forløb, der er skræddersyet til dig.

Min primære fokus som behandler er, at få din krop og dit hoved til at kommunikere sammen.  Du kan gå ind på min hjemmeside og læse mere om hvordan jeg arbejder. Du er også velkommen til at ringe eller skrive til mig.

Kontakt

www.suzanne-jensen.dk/da/om-mig

tlf. 20 43 70 75

info@suzanne-jensen.dk


af suzanne Jensen         https://www.suzanne-jensen.dk
Copyright 2003-2019: Behandlerlisten.dk. All rights reserved.