Kræftpatienter vil meditere

- artikel af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · ånd

Kræftpatienter vil meditere

Fra 1. april får 130 brystkræftpatienter mellem 18 og 65 år mulighed for at deltage i et længerevarende kursusforløb i Mindfullness Meditation på Herlev Hospital.

- Der er et stort behov for at styrke den psykologiske og eksistentielle støtte til kræftpatienter, som ofte står rådvilde og usikre, når selve hospitalsbehandlingen er afsluttet, fortæller projektkoordinator Hanne Würtzen fra Institut for Epidemisk Kræftforskning i Kræftens Bekæmpelse (KB).

Mindfulness Meditation er en meditationsform ”uden religiøse undertoner”, skriver KB. Deltagerne lærer at fokusere på nuet og evner efterhånden at fordybe sig, uden at tankerne galopperer derudad.

Tidligere forskning viser gode resultater med meditation ved bl.a. fibromyalgi, kroniske smerter, depressioner, stress, koncentrationsbesvær efter hjerneskader samt hjertesygdomme.

Kræftens Bekæmpelse mærker stigende interesse for meditationsformen overalt, og deres rådgivninger i landets fem regioner planlægger at tilbyde kurser i Mindfulness Meditation fra slutningen af 2008.

Nyt Aspekt & Guiden Nr2 2008

af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · ånd         http://www.nytaspekt.dk
Copyright 2003-2019: Behandlerlisten.dk. All rights reserved.