Tang på tallerkenen
- artikel af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · åndTang på tallerkenen
På symposiet Seaweeds, som for nylig blev afholdt i København, mødtes 55 ”tangspecialister”
– forskere, producenter, kokke, læger, mikrobiologer m.m. - for at drøfte, hvordan tang kan gøres til en del af danskernes hverdag. Der er planer om at berige både kødprodukter, brød, pasta, krydderier og smør, og nogle produkter fås allerede. Bl.a. Fødevareministeriet støtter forsøgene.
Med et mineral- og vitaminindhold på ti gange almindelige grønsagers er tang meget sundt. Desuden kan det ofte erstatte e-numre og tilsætningsstoffer som fx salt.
Produktionen i de danske farvande er så småt i gang. – Der er rigtig grøde i området, siger symposiets arrangør, professor i biofysik Ole G. Mouritsen.
Læs også Spis havets grønsager i NA 2/02.
Kilde: Politiken
Kilde; Nyt Aspekt & Guiden Nr6 2010
af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · ånd http://www.nytaspekt.dk