Økologi ændrer grønsagerne

- artikel af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · ånd

 

Økologi ændrer grønsagerne

Et igangværende dansk projekt, Vegqure, har vist, at indholdet af proteiner, enzymer, sundhedsfremmende stoffer samt smagen i grønsager ændrer sig med dyrkningsmetoden. Derudover påvirkes grønsagernes energiproducerende stofskifte og visse nedbrydningsprocesser. Fordelen ligger på økologiens side.

I ét års høst blev der fx fundet 55 forskelle blandt 1.300 proteiner i hvidkål. Samtidig var den økologiske kål mere bitter. Muligvis fordi grønsager, der vokser hurtigt (dvs. konventionelt dyrkede), udvikler mindre smag.

Den bitre smag i øko-kålen kan være et tegn på, at den indeholder flere kræfthæmmende stoffer, idet de tidligere er sat i forbindelse med bitter smag.

Kilde: Ingeniøren

Nyt Aspekt & Guiden Nr1 2009

af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · ånd         http://www.nytaspekt.dk
Copyright 2003-2019: Behandlerlisten.dk. All rights reserved.