

Økologi ændrer grønsagerne
- artikel af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · åndØkologi ændrer grønsagerne
Et igangværende dansk projekt, Vegqure, har vist, at indholdet af proteiner, enzymer, sundhedsfremmende stoffer samt smagen i grønsager ændrer sig med dyrkningsmetoden. Derudover påvirkes grønsagernes energiproducerende stofskifte og visse nedbrydningsprocesser. Fordelen ligger på økologiens side.
I ét års høst blev der fx fundet 55 forskelle blandt 1.300 proteiner i hvidkål. Samtidig var den økologiske kål mere bitter. Muligvis fordi grønsager, der vokser hurtigt (dvs. konventionelt dyrkede), udvikler mindre smag.
Den bitre smag i øko-kålen kan være et tegn på, at den indeholder flere kræfthæmmende stoffer, idet de tidligere er sat i forbindelse med bitter smag.
Kilde: Ingeniøren
Nyt Aspekt & Guiden Nr1 2009
af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · ånd

Copyright 2003-2024: Behandlerlisten.dk. All rights reserved.