Toppolitikere støtter healing

- artikel af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · ånd

Toppolitikere støtter healing

”Snåsamanden” har skabt stor debat i Norge.

Norske toppolitikere, heraf nogle læger, støtter offentligt op om healing og klarsyn. Det sker efter udgivelsen af den meget omtalte biografi om den klarsynede helbreder Snåsamanden.

Sundhedsministeren, læge Bjarne Håkon Hanssen (Arbejderpartiet), fortæller, at han har kontaktet manden fra Snåsa, Joralf Gjerstad, for at få hjælp til sit kolikramte spædbarn, og at han er overbevist om, at Snåsamanden helbredte barnet. Det er han blevet offentligt kritiseret for af den norske lægeforening. 

Chefen for Retsmedicinsk institut, stortingspolitiker og læge Olav Gunnar Ballo (Socialistisk Venstreparti), tager i de norske medier kraftigt afstand fra denne kritik og siger, at lægestanden ikke må afvise, at der findes uforklarlige måder, folk kan kureres på. Han tilføjer, at han har lært et religiøst vers, der kan stoppe blødninger.

Også Arbejderpartiets næstformand, Helga Pedersen, siger, at hun ikke ville have tøvet med at ringe til Snåsamanden.

Sundhedsministerens beretning om helbredelsen af sit kolikramte spædbarn giver genlyd ikke blot pga. hvem, der fortæller historien, men også pga. dens overbevisende karakter:

Efter to måneder med kolik og ufrugtbare forsøg på helbredelse ringer den desperate, men skeptiske far til Joralf. Efter at have hørt historien lægger han på med ordene:
- Godt, jeg skal se, hvad jeg kan gøre.

Ti minutter efter startede enorme processer i den lille krop. Barnet pruttede voldsomt i 10-15 minutter og sov derefter i ca. 18 timer. Før det havde barnet kun sovet i nogle minutter ad gangen.

Efter nogle gode dage begyndte barnet at få det dårligere igen, og lægen ringede igen til Snåsamanden. Historien gentog sig. Barnet pruttede voldsomt og faldt i søvn, men denne gang uden tilbagefald.

Bogen om Snåsamanden er udgivet i 120.000 eks. og ligger i skrivende stund fortsat som nr. 1 på den norske salgsliste - et halvt år efter udgivelsen.

Den 83-årige Joralf Gjerstad har nu stoppet med sin praksis.

Nyt Aspekt & Guiden Nr5 2009

af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · ånd         http://www.nytaspekt.dk
Copyright 2003-2019: Behandlerlisten.dk. All rights reserved.