Rolf Metode - Sådan behandler jeg

- artikel af Katrine Wennerwald

Få en følelse af frihed – med Rolf Metode

Din kropsholdning korresponderer direkte med dine følelser, og ved at ændre din holdning kan du forandre din følelsesmæssige tilstand.

Hvad er Rolf Metode?

De oplevelser, der gennem livet har sat sig som spændinger, former vores kropsholdning. Rolf Metode er et forløb, hvor man ændrer kropsholdningen og bevægemønstret med en blid og specifik massage af bindevævet.

 

Rolf Metode er opdelt i 10 sessioner af ca. en times varighed, og hver session har sit formål i genopbygning af kroppen. I første session afspændes bindevævet omkring brystkassen for at frigøre vejrtrækningen, de efterfølgende sessioner afbalancerer kroppen fra tå til top.

Hvad er gevinsten ved at ændre kropsholdningen?

Vores følelsers hukommelse sidder i bindevævet. Når man løsner spændingerne, åbner man for gemte følelser. Det er ikke nødvendigt at analysere på det, der dukker op. Man kan bare observere, mens kroppen laver arbejdet. Mange oplever f.eks., at de drømmer mere i en periode.  Efterhånden som spændingerne slipper, kan man mærke et livsmønster ændre sig. Jeg har oplevet klienter sige, at de bliver meget bedre til at sige fra over for urimelige krav fra andre mennesker.

Når man ændrer kropsholdningen ved at løsne spændinger i bindevævet, sker der en biokemisk forandring. Blodcirkulationen bliver bedre og renser gamle affaldsstoffer ud af systemet. Bevægelserne bliver mere smidige og lette, og man føler sig mere fri.

 

Når man afbalancerer holdningen ved at løsne bindevævet, skal man ikke bruge kræfter på at holde sig oprejst. Man bliver løftet indefra, og det føles som om, man har mere styrke. Man bliver også bedre til at mærke sig selv og sine følelser og bliver bedre til at leve i overensstemmelse med det, man virkelig vil.

Hvordan foregår en session?

Jeg snakker kort med klienten, for at høre, hvor han/hun er, og hvad han/hun forventer sig af forløbet. Herefter tager jeg et par billeder af klienten iført undertøj forfra og fra siden, så vi har dokumentation til sammenligning, når vi er igennem forløbet. Jeg kigger på kroppen og danner mig et overblik over skævheder og uharmoni, så jeg ved, hvor jeg skal sætte ind, når klienten ligger på briksen. De 10 trin i forløbet foregår altid i samme rækkefølge, men det er den enkelte krop, der afgør, hvilke strukturer, der skal have mest behandling. Når begge sider af kroppen er blevet arbejdet på plads, skal kroppen have tid til at integrere det nye. Derfor er det optimalt, at der går to til tre uger mellem behandlingerne. Efter 10. session tager jeg igen et billede, som vi sammenligner med det første.

 

Hvem opsøger dig?

Jeg har behandlet både mænd og kvinder i alderen fra ni til 87 år. Det er mennesker, der føler sig trætte eller stressede, fordi de hænger i kroppen og bruger for meget energi udenfor sig selv. Også mennesker med lavt selvværd, som søger styrke til at turde at stå frem, opsøger mig. Det kan også være mennesker, der føler, de er kørt fast og trænger til ekstra ressourcer til at starte på en frisk.


af Katrine Wennerwald         http://www.livingposture.dk
Copyright 2003-2019: Behandlerlisten.dk. All rights reserved.