Vegetarmad er in
- artikel af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · åndVegetarmad er in
Velansete restauranter byder endelig på hele vegetarmenuer! Mange kokke er klar til at give grønsagerne hovedrollen på vores tallerkener, og fx Claus Meyer tror på en lys fremtid for grønsagerne:
- Vi lever i en tid, hvor kokkene gerne vil vise, hvad de kan. Grønsagsudvalget er enormt, og der er så mange muligheder for at skabe nye teksturer og visuelle udtryk. Når man tilbereder kød, er mulighederne trods alt begrænsede. Man smider jo fx ikke lige bøffen i saftpresseren eller blenderen.
Meyer gætter på, at folk også tænker på bæredygtighed. - Vi må jo konstatere, at det er i planetens interesse, at vi får mere energi fra det vegetabilske område og mindre fra kød. Det er voldsomt uøkonomisk at lade grønsagerne passere gennem dyrene i stedet for at spise dem selv, siger han.
Nyt Aspekt & Guiden Nr6 2009
af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · ånd http://www.nytaspekt.dk