Spis brøndkarse!
- artikel af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · åndSpis brøndkarse!
Brøndkarse reducerer risikoen for kræft. Det viser ny forskning fra University of Ulster, Nordirland.
60 forsøgspersoner mellem 19 og 55 år (heraf 30 rygere) spiste 85 g frisk brøndkarse dagligt i otte uger. Forsøget viste, at brøndkarse både reducerer dna-ødelæggelser (som kan føre til kræft) og øger angrebne cellers evne til at undgå yderligere skade fra frie radikaler. Det er også vist, at brøndkarse kan igangsætte kræftcellers død.
De mest gavnlige forandringer viste sig hos rygerne, sandsynligvis pga. den større giftbelastning, de er udsat for.
Brøndkarse indeholder mere end 15 essentielle vitaminer og mineraler og har været brugt som superkost i århundreder. Det indeholder mere jern end spinat, mere C-vitamin end appelsiner og mere calcium end mælk.
Allerede Hippokrates priste denne grønsag. Hans første hospital siges at have ligget tæt ved et vandløb for at sikre frisk brøndkarse til patienterne. Læs mere på www.watercress.co.uk.
Kilde: Caduceus
Nyt Aspekt & Guiden Nr5 2008
af Nyt Aspekt - tidsskrift for sind · krop · ånd http://www.nytaspekt.dk