Qigong

Begrebet Qi kan bl.a. udtrykkes som den Livsenergi/Livskraft der strømmer i kroppen, og er hovedansvarlig for kroppens sundhed, for vores handlekraft og vores aktivitetsniveau.
Vi kan aktivt og bevidst påvirke denne kroppens energi, QI. Det kan vi bl.a. gennem bevægelse og dyb koncentration
Gong betyder metode eller teknik. En metode til at påvirke kroppens Livskraft.
 
I Kinesisk Medicin er der ikke nogen adskillelse mellem kroppen og psyken. De er begge aspekter af den samme helhed. Alle organer har et fysisk, et psykisk og et følelsesmæssigt aspekt. Når der er ubalance i en del, giver det sig også udtryk i de andre. Alle symptomer er relaterede til hinanden og personen som en helhed.  
Det som gør os levende, og som er drivkraften i vores krop, er Qi. Qi Flyder gennem hele kroppen. Kineserne har kortlagt et energisystem, kaldet Meridiansystemet – bruges til diagnosticering og behandling. Qi flyder bl.a. igennem dette system – igennem Meridianbaner. Det er på disse Meridianbaner i deres ydre forløb, at Akupunkturpunkter findes og det er i disse, at Akupunktøren med nåle, påvirker energien i kroppen.
 
Den fysiske træning udgøres af enkle, bløde og naturlige bevægelser der udføres stående, i langsomt meditativt tempo – bevægelser der gavner i dybden. Mennesker med smerter kan også udføre de enkle bevægelser.
Gennem bevægelserne påvirker vi bl.a. forskellige akupunkturpunkter – vi skaber bevægelse i Qi – vi skaber forandring i dybden. For mennesker med forskellige fysiske handicaps kan Qi Gong også udøves sidende eller liggende.
I grundtræningen Jichu Gong, retter vi vores opmærksomhed og koncentration mod de kropsdele vi træner.
Det er videnskabeligt bevist, at denne koncentration på kropsdele, skaber en positiv forandring i det pågældende område. Videnskaben fortæller også at, jo mere i stilhed og fordybelse vi er, jo bedre betingelser giver vi kroppen til at helbrede og regenerere sig selv – det, den er skabt til fra Naturens hånd.
Det skal nævnes, at Qi Gong træning ikke træder i stedet for konventionel behandling, men kan være et meget værdifuldt supplement til denne.
 
Forskning. Qi Gong er til stadighed genstand for forskning, både i Kina og i Vesten.
Senest har to svenske forskere ved Örebro Universitetet, opnået en doktorgrad på grundlag af videnskabelige studier af Qi Gong efter Biyunmetoden.
Se evt. www.gronadraken.se
Metoden anses også for at være en af de bedste rekreationsmetoder, ikke mindst ved en kræftsygdom.
Qi Gong trænes dog ikke når man er i akut behandling med Kemo- eller stråler. Her trænes stille Qi Gong.


...


Artiklen er skrevet af Inge Thegler, autoriseret Qigong-instruktør


Qigong

Vis behandlere der tilbyder dette i postnummeret

Behandlere der tilbyder Qigong i 1310 København K
Behandlere der tilbyder Qigong i 2100 København Ø
Behandlere der tilbyder Qigong i 2300 København S
Behandlere der tilbyder Qigong i 2750 Ballerup
Behandlere der tilbyder Qigong i 2850 Nærum
Behandlere der tilbyder Qigong i 3220 Tisvildeleje
Behandlere der tilbyder Qigong i 5466 Asperup
Behandlere der tilbyder Qigong i 8970 Havndal
Copyright 2003-2019: Behandlerlisten.dk. All rights reserved.